Onze geschiedenis

Van de oprichting tot nu  

1984 – Oprichting Addmetal
In 1984 werd Addit B.V. onder de toenmalige naam Addmetal BV opgericht in Venlo door Jan S.T. Velmans te samen met Joop van Minderhout (technisch directeur). Addmetal opereerde als internationale process supplier op het gebied van enkelvoudige en samengestelde precisie-plaatwerkcomponenten. Binnen een korte tijdsperiode van 3 jaren specialiseerde Addmetal zich reeds in de voormontage van mechanische modules, - systemen en – apparaten. 

1989 – Oprichting Addit B.V.
In 1989 werd Addit B.V. opgericht als zusteronderneming van Addmetal B.V. Addit B.V. kenmerkt zich als internationaal opererende System Supplier van generieke systemen, applicatie systemen, complete apparaten en machines en technische componenten. Activiteiten als ontwikkeling & engineering, prototypebouw, Supply Chain Management, wereldwijde inkoop & logistiek, kostenreductie projecten en introductie nieuwe projecten werden door deze onderneming verzorgd. 

1995 – Oprichting Addmetal Sp. Z.o.o.
Addmetal Sp. Z.o.o. werd opgericht in 1995. Addmetal Sp. Z.o.o. opereert als internationale process supplier welke activiteiten onderneemt op het gebied van enkelvoudige en samengestelde precisie-plaatwerkcomponenten. 

2001 – Oprichting Addware
In 2001 werd Addware B.V. opgericht. Vanuit deze onderneming werden internationale process supply activiteiten uitgevoerd op gebied van elektronica toepassingen en embedded software. 

2004 – Naamsverandering Addmetal Polen naar Addit B.V. Polen
In relatie tot de groei en ontwikkeling van de productieactiviteiten en dienstverleningen, in lijn met de positie in de toeleveringsketen, werd Addmetal Sp. Z.o.o. in 2004 omgedoopt tot Addit B.V. Sp. Z.o.o.

2007 – Addit B.V. System Supplier
In 2007 bracht men het geheel aan ondernemingen terug tot één. Alle activiteiten gingen vanaf dat moment onder de naam Addit B.V. verder. Vanaf dat moment positioneert Addit B.V. zich als internationale System Supplier voor de ontwikkeling, fabricage en testing van precisieplaatwerkdelen, generieke systemen, applicatiesystemen, complete apparaten, complete machines en technische componenten.

2018 – IT-netwerkinfrastructuur
Investeringen, vernieuwingen en onderhoudsmaatregelen in de netwerkinfrastructuur van Addit. Implementatie van nieuw PLM/PDM systeem en ERP systeem.