Development & Engineering

Samen met onze engineeringsafdeling uw ideeën (door)ontwikkelen en construeren.

Addit BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en engineering van mechanische modules, systemen, machines, apparaten en complexe precisieplaatwerkdelen.
Door onze hooggeschoolde en multidisciplinaire engineeringsafdeling, zijn wij de ideale partner voor de ontwikkeling van uw productenwensen en -behoeften.

Turnkey Engineering
Wanneer u de behoefte hebt om uw project van schets tot en met oplevering uit te besteden, dan bent u bij het juiste adres. Onze engineers beschikken over de juiste projectmanagement capaciteiten om het gehele fabricageproces voor u uit handen te nemen.
Onze organisatie is compliant en hanteert de strengste kwaliteits- en milieueisen. U bent er hierdoor zeker van dat wij het fabricageproces precies op uw eisen en wensen afstemmen.  

Co-Engineering
Bij ons hebt u ook de mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling en fabricage van uw bestaande en/of nieuwe ideeën. Onze gespecialiseerde engineers kijken samen met u op welke wijze uw ideeën het beste ontwikkeld kunnen worden. Zo bent u er zeker van dat het fabricageproces op een efficiënte en kosteneffectieve wijze plaatsvindt, waarbij (potentiële) risico’s en verspillingen maximaal worden geëlimineerd. 

Pre/Re-engineering
Zoekt u een sparring partner die uw ontwikkelde ideeën grondig bestudeert? Hiervoor kunt u bij ons terecht. Onze ervaren engineeringsafdeling bekijkt uw bestaande ideeën nauwkeurig en geeft indien nodig passende aanbevelingen en adviezen omtrent de maakbaarheid, functionaliteit, kosteneffectiviteit. Hierdoor weet u zeker dat uw ideeën op een efficiënte, kostenvriendelijke en kwalitatieve wijze werkelijkheid worden.

Parrallel/Concurrent Engineering
Bij ons kunt u tevens terecht voor het parallel ontwikkelen van een bestaand en/of nieuw product. Onze gespecialiseerde engineers hebben de juiste kennis en ervaring om adviezen en aanbevelingen te geven over de door te lopen levenscyclusfasen van een product. Het parallel ontwikkelen resulteert in een compleet uitgekiend product met een kortere time-to-market, hoogstaande kwaliteit en kostenbeheersing als voordelen.

Onze tools
Voor de realisatie van uw 2D- en 3D productontwerpen maakt onze engineeringsafdeling gebruik van de laatste CAD-CAM softwarepakketten. Hiertoe behoren Autodesk AutoCAD, SolidWorks, PTC Creo Elements/CoCreate, Radan, Wicam, Catia en Siemens NX.
Het gebruik van een breed scala aan CAD-CAM softwareprogramma’s, stelt ons in staat om op een flexibele wijze op uw eisen en wensen in te spelen.

Bestandsformaten waarin wij werken zijn:

STEP | DWG | DWF | DXF | PDF | IGES | STL | JP(E)G | PNG | CGR | SAT