Supply Chain Management

Als internationale ketenregisseur beheren wij de toeleverketens integraal. Dit maakt het mogelijk om de juiste goederen, op het juiste moment, op de juiste plek te krijgen.

De logistieke afdeling vormt het hart van onze organisatie. Om uw producten op de juiste tijd, juiste plaats en hoeveelheid tegen de juiste prijs te leveren, beheren wij de logistieke keten vanuit een integraal perspectief. Hierbij bieden wij de volgende logistieke dienstverleningen aan:

Supplier Management
Door onze jarenlange ervaring in de internationale toeleverketen, hebben wij ons ontwikkeld tot ketenregisseur met een groot leveranciersnetwerk in West-Europa, Centraal-Europa, Oost-Europa en Azië. Met behulp van ons ERP-systeem zijn wij in staat om voor uw project snel en adequaat de beste leverancier(s) te selecteren. De leveranciersselectie vindt plaats op basis van een geautomatiseerd proces, waarbij iedere leverancier wordt beoordeeld op kwaliteit, prijs, afstand en leversnelheid.

Voorraadbeheer- en controle
U kunt uw voorraadbeheer aan ons uitbesteden. De dynamische en flexibele opzet van onze logistieke afdeling stelt ons in staat om uw eisen en wensen centraal te stellen. Of u nu FIFO, LIFO, Kanban, VMI, Consignatie of JIT als voorraadbeheermethode wenst, geen wens is te gek voor ons.
Voor het beheren van de voorraden maken wij gebruik van een Warehouse Management Systeem (WMS). Door de recentelijke transformatie van onze logistieke ruimte, ICT netwerkinfrastructuur en  implementatie van een nieuw ERP-systeem, kunnen wij uw in- en uitgaande goederenstromen op een efficiënte wijze regisseren, beheren en controleren.

Spare Parts Management
Als additionele dienstverlening bieden wij ook een Spare Parts managementservice aan. U bepaalt autonoom of met ons waar zich in het fabricageproces eventuele risico’s of bottlenecks bevinden en stemmen hier de Spare Parts aanpak op af. Onverwachte kosten als gevolg van een downtime periode kunnen hiermee worden beperkt. 

Expeditie en transport
Binnen onze logistieke afdeling hebben wij een expeditie divisie geïntegreerd. Hierbinnen kunnen wij een definitieve controle doen op uw ontwikkelde en gefabriceerde goederen. Naast het controleren, kunnen wij de goederen volgens uw specificaties, eisen en/of wensen met het juiste verpakkingsmateriaal en de juiste vervoersdocumenten verzendklaar maken.
Indien gewenst kunnen wij ook het transportproces verzorgen volgens de onderling overeengekomen leveringscondities. Wij hebben jarenlange internationale ervaring in het wereldwijd transporteren van zowel eenvoudige als complexe goederen.